Varikkotiellä Raide-Jokerin työt aloitetaan 3. kesäkuuta

Varikkotiellä Raide-Jokerin rakentaminen aloitetaan 3.6. Valmisteleviin töihin sisältyy puiden kaatoa katualueella ja purkutöitä.

Varikkotie suljetaan kokonaan moottoriajoneuvoliikenteeltä 17.6., ja bussi 550 siirtyy kiertoreitille. Kulku alueen kiinteistöihin järjestetään koko rakentamisen ajan, samoin kuin jalankulku ja pyöräilyreitit Varikkotien läpi.  Lue tarkemmin työnaikaisista liikennejärjestelyistä täältä.

Kun liikennejärjestelyt ja purkutyöt on tehty, alueella aloitetaan mittavat putki- ja johtosiirrot: siirretään vesi-, viemäri-, kaukolämpö- ja kaasuputkia sekä tietoliikenne- ja sähkökaapeleita.

Häiritsevää melua aiheuttavat työvaiheet (pontitus ja paalutus) aloitetaan heinäkuussa, ja tällä alueella niitä joudutaan tekemään runsaasti, koska maaperä on savea. Koko pikaraitiotie perustetaan tässä kohti paalulaatalle, maasillalle tai pohjavesikaukaloon.

Töitä Varikkotien alueella tehdään vuoden 2022 loppuun. Koko työskentelyn ajan Mustapuron ja sen sivuhaarojen veden laatua seurataan, ja se on huomioitu työtavoissa ja työsuunnittelussa.

Kerromme usein kysytyissä kysymyksissä lisää siitä, miksi Varikkotie on erityisen haastava rakentamiskohde. Usein kysyttyihin kysymyksiin pääset tästä.