Rakentaminen alueittain
Voit seurata rakentamisen edistymistä alueellasi alue- tai katukohtaisesti.

Siirry omalle alueellesi alla olevista linkeistä.

Rakentamisen aloitusvuodet kaduittain kartalla.

Aikataulu

Raide-Jokerin rakentaminen alkoi kesäkuun 2019 alussa. Tämänhetkisen aikataulun mukaan liikennöinti linjalla alkaa kesäkuussa 2024. Tälle sivulle päivitetään tietoa rakennustöiden tarkemmista aikatauluista ja töiden etenemisestä. Tutustu myös usein kysyttyjen kysymysten rakentaminen-osioon.

 

 

Avaa kartta
Raide-Jokerin havainnekuva Maunulasta.

Liikennejärjestelyt

Kahden kaupungin halki kulkevan, 25 kilometriä pitkän radan rakentaminen on mittava urakka, joka aiheuttaa väistämättä muutoksia liikenteeseen. Rakentaminen aiheuttaa tilapäisiä reittimuutoksia jalankulkijoille, pyöräilijöille, autoilijoille ja joukkoliikenteelle. Tilapäisistä liikennejärjestelyistä kerrotaan tarkemmin alueittaisilla alasivuilla. Joukkoliikenteen poikkeusreiteistä kerrotaan kootusti HSL:n Pikaratikka rakentuu -sivulla.

Tilapäiset liikennejärjestelyt suunnitellaan huolellisesti kaikki liikkumismuodot huomioiden. Liikennejärjestelyt toteutetaan niin, että ne ovat turvalliset ja esteettömät kaikille kaupunkilaisille. Pyrimme takaamaan liikenteen sujuvuuden ja kiinnitämme erityistä huomiota runkolinja 550:n toimivuuteen. Opastamme muuttuneet reitit maastossa selkeästi ja yhtenäisesti sekä tiedotamme liikennejärjestelyistä useita viestintäkanavia hyödyntäen.

Kaupungit kehittyvät vain rakentamalla. Toivommekin kaupunkilaisilta ymmärrystä raitiotien rakentamisesta aiheutuvia häiriöitä kohtaan. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja otamme mielellämme vastaan palautetta.

Katso liikennejärjestelyt

Uutiset

12.8.2022

Raide-Jokerin yötyöt viikolla 33

Raide-Jokerin työmailla tehdään yötöitä viikolla 33 seuraavilla kaduilla: Pakilantiellä tehdään asfaltointeja ma–to 15.–18.8. Käskynhaltijantiellä korjataan kiskopinnan vaurio ma–ti 15.–16.8. ja […]
Katso kaikki uutiset
Kuva Raide-Jokerin työmaasta.

Tilaa uutiskirjeitä ja tekstiviesti-ilmoituksia louhinnoista

Raide-Jokerin uutiskirje on noin kerran kuussa ilmestyvä tietopaketti rakentamisen etenemisestä eri alueilla. Uutiskirjeessä kerrotaan myös pikaraitiotien rakentamiseen läheisesti liittyvien muiden hankkeiden kuulumisia. Tilaa uutiskirje ja tutustu vanhoihin uutiskirjeisiin.

Alueittaisilla uutiskirjeillä viestimme erityisesti työmaiden läheisyyden asukkaille, yrityksille ja muille toimijoille kunkin alueen asioista tarkemmalla tasolla. Viestejä listoille lähetetään tarpeen mukaan. Tilaa alueellisia uutiskirjeitä tästä.

Pitkäkestoisimmista louhinnoista on mahdollisuus tilata ilmoitukset tekstiviestitse. Palvelun käyttöönotto on maksutonta ja viestien vastaanottamisen voi milloin tahansa itse perua. Tarjoamme tekstiviesti-ilmoituspalvelua seuraavissa pitkäkestoisissa louhintakohteissa: Roihupellon varikko, Viilarintie, Patterimäen tunneli, Linnoitustie ja Otaniementie.

 

Tiedot ja ohjeet viestien tilaamiseen sekä perumiseen