Useita valmistuneita kohteita luovutettiin kaupungeille – valtaosa Espoon osuudesta jo kaupungin hallussa

Raide-Jokeri-allianssi luovutti useita valmistuneita kohteita ja katuosuuksia Espoon ja Helsingin kaupunkien haltuun marraskuun 2021 lopussa. Valtaosa Espoon osuuden kaduista on jo valmistunut.

Luovutuksen yhteydessä tilaaja ja toteuttaja käyvät läpi, että kohde on toteutettu sovitusti. Tilaaja eli kaupunki vastaanottaa luovutettavan kokonaisuuden, ja kunnossapitovastuu ja muut omistajan velvoitteet siirtyvät luovutuksen yhteydessä kaupungille. Samalla käynnistyy allianssin jälkivastuuaika.

Kurkijoentien ja Kurkijoenpuiston alueet Laajalahden asuinalueella ovat valmistuneet.

Espoon osuus jo lähes valmis – Helsingissä merkittävä parannus joukkoliikenteeseen tulossa

Espoon kaupungille luovutettiin Korkeakoulunaukio, Kurkijoentie, Kurkijoenpuisto, Impilahdensilta, Linnoitustie, Alberganesplanadi, Leppävaaranaukio, Hevosenkenkä ja Perkkaantie. Espoon puolella valtaosa kaduista on nyt luovutettu kaupungille. Työt jatkuvat vielä Keilaniemen päätepysäkillä, Kuusisaarentiellä ja Otaniementien länsipäässä, sekä Leppävaarassa Alberganpromenadilla.

Leppävaaranaukion työt ovat valmistuneet. Alberganpromenadilla, kauppakeskuksen vieressä, rakennustyöt jatkuvat vielä kevääseen 2022.

Helsingille luovutettiin Lahdenväylän itäpuoleinen osuus Maaherrantiestä. Eliel Saarisen tie Isonnevankujan ja Ilkantien välillä luovutetaan kaupungillelle 7. joulukuuta. Sen myötä runkolinja 550 sekä linja 52 palaavat kulkemaan Eliel Saarisen tielle Huopalahden aseman kautta maanantaista 13.12.2021 alkaen. Bussien reittimuutoksista voi lukea lisää täältä.

Maaherrantien itapää Lahdenväylän ja Viikintien välillä luovutettiin kaupungille marraskuussa 2021.

Katujen valmistumisen lisäksi myös sähköjärjestelmiin liittyvät työt ovat edenneet aikataulussa, mikä näkyi myös luovutettavissa kohteissa. Valmiiden katujen lisäksi luovutettaviin kohteisiin kuului liikennevaloliittymiä sekä Vermon ja Pirkkolan sähkönsyöttöasemat.

Seuraavaksi valmistuvia kohteita luovutetaan helmikuussa 2022.