Bussit palaavat Huopalahden asemalle joulukuun puolivälissä

Pikaraitiotiehen liittyvät rakennustyöt Huopalahden aseman kohdalla ovat valmistumassa. Runkolinja 550 sekä linja 52 palaavat kulkemaan Eliel Saarisen tien kautta Huopalahden asemalla maanantaista 13.12.2021 alkaen. Samalla myös vaihtaminen lähijunien ja bussien välillä helpottuu.

Runkolinja 550 palaa normaalille reitilleen Pirkkolantieltä Eliel Saarisen tielle ja edelleen Pitäjänmäentielle. Eliel Saarisen tiellä linjan käytössä ovat pysäkit Ilkantie, Huopalahden asema sekä Vihdintie. Kiertoreitti Nuijamiestentien, Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien kautta sekä sen varrella olevat pysäkit Metsäläntie ja Talontie poistuvat linjan käytöstä.

Myös linja 52 siirtyy kulkemaan Eliel Saarisen tien kautta Huopalahden asemalla 13.12.2021. Linjalta poistuvat pysäkit Eliel Saarisen tie, Haagan ammattikoulu, Mäkipellon aukio, Tunnelitie, Palokaivon aukio, Haagan urheilukenttä, Angervotie ja Riistavuori.

Runkolinjan 550 ja linjan 52 muutokset 13.12.2021 alkaen. Kuva: HSL.
Runkolinjan 550 ja linjan 52 muutokset 13.12.2021 alkaen. Kuva: HSL.

Samaan aikaan Huopalahden aseman reitin avaamisen kanssa Eliel Saarisen tien ja Nuijamiestentien risteys suljetaan. Risteys on suljettuna putki- ja johtosiirtojen, rakennekerrosten sekä radan rakentamisen vuoksi kesään 2022 asti. Tästä johtuen lähibussi 31 siirtyy väliaikaisesti kulkemaan poikkeusreittiä Eliel Saarisen tien ja Ilkantien kautta, eli linjalta poistuvat Santavuorentie pysäkit. Muu moottoriajoneuvoliikenne ohjataan kulkemaan Huovitien ja Ilkantien kautta.

Runkolinja 550 liikennöi Itäkeskuksen ja Keilaniemen välillä pikaraitiotien käyttöönottoon eli alkuvuoteen 2024 saakka. Linja 52 kulkee Huopalahden aseman kautta myös pikaraitioliikenteen aikana.