Mitä Huopalahden tunnelissa tehdään?

Huopalahden aseman alittavaa tunnelia levennetään, jotta sinne mahtuvat tulevaisuudessa pikaraitiotie, muu julkinen liikenne sekä jalankulun ja pyöräilyn väylät.

Aseman ympäristön työt alkoivat elokuussa 2019. Ensimmäisenä rakennustyönä tehtiin tukimuuria, kunnallisteknisten johtojen ja putkien siirtoja sekä jalankulun ja pyöräilyn väylän korotusta hieman nykyistä ylemmäs. Levennyksen kohdalla tehtiin jonkin verran kallion louhintaa.

Katetun alueen pilari- ja muita rakenteita uusitaan. Rakennustyöt Huopalahden aseman ympäristössä kestävät kokonaisuudessaan marraskuuhun 2021 asti. Loppuvaiheessa eli vuoden 2022 aikana tehdään viimeistelytöitä ja esimerkiksi raitiotien ajolankojen asennusta.

Rakentamistöiden ajaksi Huopalahden tunneli on suljettu moottoriajoneuvojen läpikululta 12.8.2019 alkaen. Linja-autot kulkevat kiertoreittejä. Vaihdot asemalaitureiden välillä sekä jalankulku ja pyöräily katetun alueen läpi on mahdollista koko rakentamisen ajan. Myös hissit ja esteettömät reitit ovat käytettävissä. HSL tiedottaa joukkoliikenteen poikkeusreiteistä sivuillaan. Lue lisää HSL:n sivuilta.