Raide-Jokeri luovutti useita kohteita kaupungeille

Raide-Jokeri-projekti on luovuttanut useita valmistuneita osuuksia Espoon ja Helsingin kaupunkien haltuun keskiviikkona 25.8. Luovutettuihin osuuksiin kuuluu rata- ja katuosuuksia mm. Espoosta Ainonaukiolta, Vaisalantieltä ja Ravitieltä sekä Helsingistä Norrtäljentieltä ja Pihlajamäentieltä. Siltakohteita luovutettiin viisi kappaletta. Lisäksi tehtiin osaluovutuksia, eli katuosuuksien pienempien osien luovutuksia.

”Hanke etenee hienosti aikataulussaan. Meillä on kohteita, joissa on edetty suunniteltua nopeammin, ja luovutusten toteutumiset ovat tärkeä mittari hankkeen etenemiselle. Kaikki elokuussa luovutetut kohteet saatiin luovutettua virheettöminä ja onnistuneesti — tästä iso kiitos ja hatun nosto koko porukalle,” kiittelee tuotantopäällikkö Kari-Pekka Lumme.

Myös Helsingin kaupungin edustaja Ville Reihe toteaa luovutusten lähteneen hyvällä vauhdilla käyntiin. ”On kaikkien kannalta tärkeää, että katutilat saadaan laadukkaasti uudistettuina takaisin käyttäjille mahdollisimman nopeasti. Pitää muistaa, että katujen pintojen alle on tehty paljon piiloon jääviä yhteiskunnalle erittäin tärkeitä ja vaativia töitä sekä runsaasti suunnittelua.”

Espoon kaupungin edustaja Mira Saarentauksen mukaan vastaanotot ovat aina iloinen merkkipaalu sille, että hanke etenee hyvin. ”Otaniemessä alkaa olla Maarin alueella jo erittäin valmiin näköistä. Seuraavaksi alammekin pikkuhiljaa odottelemaan innolla koeajojen alkamista.”

 

Ainonaukion luovutettua katu- ja rataosuutta
Ainonaukion luovutettua rata- ja katuosuutta.