Oulunkylän, Maunulan ja Pajamäen kaavaluonnokset nähtävillä

Oulunkylään, Maunulaan ja Pajamäkeen suunnitellaan uutta asuinrakentamista Raide-Jokerin reitin varrelle. Asemakaavaluonnokset ovat valmistuneet Käskynhaltijantien ympäristöstä, Pirjontien ja Pirkkolantien alueesta sekä Patterimäen itäosasta.

Oulunkylässä tavoitteena on, että Käskynhaltijantien ja Norrtäljentien ympäristöt muuttuvat tiiviisti rakennetuiksi kaduiksi, joiden varsilla on asuntoja sekä liiketiloja. Asuntoja tulisi noin 1 800 asukkaalle. Uutta rakentamista on kaavailtu muun muassa katuja rajaaville puistoalueille ja nykyisille kerrostalotonteille.

Maunulassa uutta asuinrakentamista on suunniteltu Pakilantien, Pirjontien, Pirkkolantien ja Maunulantien varteen tonteille ja puistoalueille. Rakennusten korkeudet vaihtelisivat pääosin kolmesta viiteen kerrokseen. Osaan uusista taloista tulisi liiketilaa ensimmäiseen kerrokseen. Uusia asuntoja alueelle tulisi noin 600 hengelle.

Pajamäessä rakennettaisiin 12 asuinkerrostaloa Patterimäen itäosaan, Pitäjänmäentien ja Pajamäentien risteyksen tuntumaan. Talot olisivat pääosin 5–7-kerroksisia ja ne tarjoaisivat kodin reilulle noin 850 asukkaalle. Osaan rakennuksista tulisi katutasoon liiketilaa.

Alueiden katuihin on suunniteltu samalla muutokset, joita Raide-Jokerin rakentaminen edellyttää.

Oulunkylästä ja Maunulasta keskustelutilaisuus 7. maaliskuuta

Oulunkylän ja Maunulan suunnittelusta järjestetään esittely- ja keskustelutilaisuus 7. maaliskuuta kello 17.30 info- ja näyttelytila Laiturilla, Narinkka 2. Oulunkylän suunnittelijat ovat lisäksi tavattavissa Oulunkylän kirjastossa 15. maaliskuuta kello 18–19.30. Maunulan suunnittelijat ovat tavattavissa 21. maaliskuuta kello 18–19.30 Maunulan kirjastossa. Kaavaluonnokset ovat esillä 24. maaliskuuta asti mm. Laiturilla, Maunulan ja Oulunkylän kirjastoissa sekä kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat.

Patterimäestä keskustellaan 14. maaliskuuta

Patterimäen suunnittelusta keskustellaan maanantaina 14. maaliskuuta kello 17.30 Strömbergin ala-asteella, Takomotie 13. Kaavaluonnos on lisäksi esillä 7.–29. maaliskuuta muun muassa Pitäjänmäen kirjastossa, Jousipolku 1, sekä verkkosivuilla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat.

Oulunkylän, Maunulan ja Pajamäen lisäksi Raide-Jokerin varteen suunnitellaan uutta asumista muun muassa Myllypuroon, Roihupeltoon, Viikkiin, Haagaan, Perkkaalle, Otaniemeen ja Keilaniemeen.

Tutustu suunnitelmiin: