Norrtäljentiellä tapahtui ennakoimaton räjähdys – turvallisuustoimia parannetaan entisestään

Norrtäljentiellä Oulunkylässä Raide-Jokerin louhintatyömaalla tapahtui maanantaina ennakoimaton räjähdys, jonka seurauksena kahteen sivulliseen osui kivenpalaset. Sattuneet vahingot olivat onneksi hyvin lieviä. Onnettomuuden syytä selvitetään. Raide-Jokeri-allianssi tehostaa turvallisuustoimia entisestään kaikilla louhintatyömaillaan.

Norrtäljentiellä Oulunkylässä Raide-Jokerin louhintatyön yhteydessä tapahtui maanantaina 12.8. ennakoimaton räjähdys. Kalliota porattaessa pora osui räjähdysaineeseen, jonka olemassaolosta ei ollut tietoa. Porauksesta aiheutuneen kipinän sytyttämänä aiheutui räjähdys, jonka seurauksena lentäneet kivenpalaset osuivat kahteen sivulliseen. Kumpikin selvisi hyvin lievillä vahingoilla, ja heidän terveydentilansa on tarkastettu. Myös työntekijä välttyi vahingoilta. Koulurakennuksen yhden ikkunan ulkolasi rikkoutui, mutta koulutyö jatkui normaalisti.

Poliisi ja aluehallintovirasto tutkivat tapahtumaa, ja Raide-Jokeri-allianssi tekee tapahtuneesta myös sisäisen tarkastuksen. Louhinnan työsuunnitelmaa on parannettu entisestään ja allianssi tekee tarvittavat turvallisuustoimenpiteet, joilla varmistetaan, ettei vastaavia tapahtumia enää tapahtuisi. Tarvittavat toimenpiteet otetaan käyttöön kaikilla Raide-Jokerin louhintatyömailla.

Louhinta Norrtäljentiellä jatkuu ja se on tarkoitus saada valmiiksi vielä viikon 33 aikana.