Melua aiheuttavat työt Roihupellon varikkotyömaalla

Pikaraitiotie Raide-Jokerin rakentamisen yhteydessä toteutetaan Roihupeltoon uusi bussivarikko ja raitiotievarikko. Bussivarikon rakennustyöt on aloitettu valmistelevilla töillä heinäkuussa 2019, ja se otetaan käyttöön kesällä 2020. Tämän jälkeen aloitetaan vanhan bussivarikon purkutyöt, ja päästään rakentamaan uutta raitiotievarikkoa täydellä teholla.

Työt sisältävät melua aiheuttavia töitä: louhintaa, paalutusta, pontitusta sekä louheen murskausta ja lastausta. Louhinnat aloitetaan viikolla 42, ja ne käsittävät 1-3 räjäytystä päivässä. Räjäytykset ajoitetaan aina tasatunneille, ja liikenne Viilarintiellä pysäytetään tällöin maksimissaan 8 minuutiksi.

Louhinnat kestävät alkukesään 2020 saakka, mutta niitä ei tehdä yhtäjaksoisesti koko aikaa, vaan välillä on viikkojenkin taukoja. Myös muita meluavia työvaiheita tehdään ajoittain lähes koko rakentamisen ajan. Raide-Jokeri-hanke valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.

Varikon louhinnoista on mahdollista tilata tekstiviesti-ilmoitukset omaan puhelimeen. Tilaa tekstiviesti-ilmoitukset tästä.

Raide-Jokerin työmailla työskentelyaika on maanantaista perjantaihin klo 7:00-22:00. Kovempaa melua aiheuttavia töitä tehdään kuitenkin klo 7:00–18:00. Klo 18:00–22:00 saatetaan ajoittain tehdä vähemmän meluavia töitä, esimerkiksi kaivuuta ja lastausta.