Marjatta-koulun edustalla tehdään erityistä melua aiheuttavia töitä lokakuussa

Eliel Saarisen tielle Marjatta-koulun edustalle rakennetaan tukimuuri rajaamaan katualuetta. Rakentamista varten tehdään ponttiseinillä tuettava kaivanto. Ponttiseinien lyöminen maahan aiheuttaa melua lähiympäristöön. Myös myöhemmin tehtävästä ponttiseinien poistosta aiheutuu melua.

Pontitus kestää noin viikon ja se aloitetaan syyslomaviikon (vk 42) puolivälissä. Koska pontitus tehdään niin lähellä koulua, aiheutuu koulurakennukseen voimakasta melua. Jotta koulun toimintaa ei häirittäisi, tehdään pontitus iltatyönä eli arkisin kello 16–22  ja lauantaina 8–18 välisenä aikana.

Pontitusvaihetta lukuun ottamatta päivittäinen työaika on arkisin kello 7–18 välillä. Kello 18–22, viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 8–18 välillä saatetaan tehdä töitä, joista ei aiheudu erityistä melua.

Marjatta-koulun edustan tukimuurin on määrä valmistua maaliskuuhun 2020 mennessä. Sen jälkeen työt Eliel Saarisen tiellä (osuudella Ilkantie–Nuijamiestentie) jatkuvat johtosiirroilla ja kadunrakennustöillä. Kokonaisuudessaan pikaraitiotien rakennustyöt Eliel Saarisen tiellä kestävät tämän hetkisen arvion mukaan vuoden 2022 loppuun.