Maaherrantien varteen suunnitteilla uusia asuntoja

Raide-Jokerin reitin varteen Oulunkylän Maaherrantielle  suunnitellaan uutta asuinrakentamista. Maaherrantien länsipään toimistorakennukset saatetaan purkaa ja korvata asuinkerrostaloilla. Uusia asuntoja kaavaillaan myös Maaherrantien ja junaradan väliin jäävään kolmioon.

Asemakaavassa varaudutaan myös Raide-Jokerin rakentamiseen Maaherrantielle. Jotta pikaraitiotie kulkisi häiriöttömästi, on Maaherrantie tarkoitus muuttaa joukkoliikennekaduksi. Joukkoliikennekatu parantaisi myös Raide-Jokerin pysäkin ja Oulunkylän juna-aseman välisen vilkkaan jalankulkuyhteyden turvallisuutta. Veräjälaakson henkilöautoliikenne ohjattaisiin kulkemaan Kirkkoherrantien ja Jokiniementien kautta.

Maaherrantien ympäristön kaavamuutos on ensimmäinen askel Oulunkylän keskustan kehittämisessä, jonka tavoitteena on nykyistä tiiviimpi ja vetovoimaisempi kaupunginosakeskus pääradan ja Raide-Jokerin risteyskohdassa.

Keskustelutilaisuus 28. huhtikuuta

Suunnittelun lähtökohdista ja tavoitteista keskustellaan torstaina 28. huhtikuuta. Suunnittelualueeseen tutustutaan kaavakävelyllä, joka alkaa kello 17 Oulunkylän Seurahuoneelta, Larin Kyöstin tie 7. Kävelyn jälkeen jatketaan esittely- ja keskustelutilaisuutta sisätiloissa Seurahuoneella.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lisäksi esillä 20. toukokuuta asti muun Oulunkylän Seurahuoneella ja kirjastossa sekä kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat.

Tutustu suunnitelmaan >>