Ravitie suljetaan autoliikenteeltä kesäkuussa

Arvioitu ajankohta: Kesäkuu 2019–elokuu 2020

Ravitie suljetaan moottoriajoneuvoliikenteeltä kesäkuun puolivälistä alkaen. Katu avataan takaisin autoliikenteelle vaiheittain elokuun 2020 loppuun mennessä.

Moottoriajoneuvot
Ravitie suljetaan kokonaan väliltä Perkkaantie–Vermonrinteen kiertoliittymä. Perkkaan suunnasta Pitäjänmäkeen ajettaessa Ravitie ei ole käytettävissä, ja korvaavina reitteinä voi käyttää Turuntietä ja Pitäjänmäentietä. Alueen asukkaat voivat kulkea Vermonrinteen kautta.

Vermonrinteen alueelle Perkkaan suunnasta ajettaessa tehdään uusi työnaikainen ajoyhteys Vermonrinteen päähän. Pitäjänmäen suunnasta Vermonrinteen kiertoliittymä toimii reittinä normaalisti toistaiseksi. Läpiajo Ravitien kautta Pitäjänmäkeen poistuu, ja Pitäjänmäki–Perkkaa-välille toimii korvaavana reittinä Turuntie–Pitäjänmäentie.

Kun liikennejärjestelyissä siirrytään seuraavaan vaiheeseen, suljetaan läpiajoyhteys Vermonrinteen liikenneympyrän päästä kokonaan, jolloin Vermonrinteelle ajetaan ainoastaan Perkkaantien kautta (alustava aikataulu järjestelylle on syksyllä 2019).

Vermonrinteelle ei ole tarkoitus ohjata raskasta liikennettä, vaan kaikki  läpiajoliikenne Takkatien ja Perkkaantien välillä on ohjataan radan alitse Turuntien kautta.

Vermonrinteen kadunvarsipysäköintiin ei tule muutoksia.

Jalankulku ja pyöräily
Jalankulun ja pyöräilyn yhteys säilyy Ravitiellä myös työmaan aikana, mutta yhteyden sijainti voi hieman vaihdella.

Ravitien liikennejärjestelyt ensimmäisessä vaiheessa. Avaa isompi kuva.