Miestentie aukeaa ja Vuorimiehentien liikenneympyrä poistuu käytöstä – 550:n ja 552:n reitteihin muutoksia

Arvioitu ajankohta: Maaliskuu 2021 –

Pikaraitiotie Raide-Jokerin rakennustyöt ovat edenneet Otaniementien eteläosaan. Pikaraitiotien rakentamisen lisäksi samassa yhteydessä saneerataan kaikki kadun rakenteet mukaan lukien jalankulku- ja pyöräväylät. Kadun rakentaminen pitää sisällään muun muassa kunnallistekniikan uusimista, sähkö- ja tietoliikennejohtojen ja kaukolämpöverkoston siirtoa sekä maaperän vahvistamista ennen katu- ja ratarakenteiden rakentamista.

Maanantaina 1.3. liikennejärjestelyt Otaniemessä muuttuvat, kun Miestentie avataan jälleen liikenteelle ja Vuorimiehentien ja Otaniementien liikenneympyrä poistuu käytöstä. Yhteys Otaniementieltä Vuorimiehentielle säilyy. Bussilinjojen 550 ja 552 reitit muuttuvat järjestelyn yhteydessä.

Moottoriajoneuvot
Miestentie avataan jälleen moottoriajoneuvoliikenteelle. Vuorimiehentien ja Otaniementien liikenneympyrä poistuu lopullisesti käytöstä ja tilalle avataan normaali läpikulku.

Jalankulku ja pyöräily
Jalankulun ja pyöräilyn yhteydet alueella säilyvät koko rakentamisen ajan, mutta reitit vaihtelevat ympäristössä työvaiheiden mukaan.

Joukkoliikenne
Linjan 550 reitti kulkee jatkossa Vuorimiehentien, Otaniementien ja Miestentien kautta.

Linjalta 552 jää pois pysäkki Aalto-yliopisto (M) (E2229) molempiin suuntiin. E2229 ei palaudu enää pysäkiksi. Otakaarelle perustetaan uusi pysäkki Luolamiehentie (E2233) ajettaessa Teekkarikylän suuntaan. Korvaava pysäkki Malmin suuntaan on Otaranta (E2204) Otaniementiellä. Myös linja 111 Teekkarikylään ja yölinja 108N Westendinasemalle alkavat käyttää uutta pysäkkiä Otakaarella. Pysäkki poistuu käytöstä myöhemmin syksyllä tehtävien reittimuutosten yhteydessä.

Linjan 550 uusi reitti. Kuva: HSL

 

Linjan 552 uusi reitti. Kuva: HSL