Kadunrakennustyöt valmistuivat – koeliikenne jatkuu tammikuussa Haagan ja Pitäjänmäen alueilla

Raide-Jokeri-hankkeen kokonaisuudessa on saavutettu mittava merkkipaalu, sillä kaikki kadut on nyt luovutettu tilaajille. Raitiotien rakentaminen aloitettiin kesäkuussa 2019. Kolme ja puoli vuotta myöhemmin, joulukuussa 2022, tilaajalle luovutettiin viimeiset katuosuudet: Roihupellon ja Itäkeskuksen välillä sijaitsevat Varikkotie ja Raaseporintie sekä Haagassa sijaitseva Eliel Saarisen tie.

Ensimmäisessä kuvassa Ravitie Espoossa elokuussa 2019 ja toisessa kesäkuussa 2022. Vasemmalla Vermon ravirata.

Raide-Jokeri-hankkeen viimeinen puolivuotinen käynnistyy tammikuussa 2023, kun tekninen koeajoliikenne jatkuu kolmannella koeajoalueella Hämeenlinnanväylän ja Patterimäen tunnelin itäisen suuaukon välillä. Koeajojen lisäksi jäljellä on vielä sähkötöitä, pääasiassa ajolankojen asennusta. Ajolankoja on asentamatta vielä Itäkeskukseen ja Espoon Otaniemeen, ja asennustyöt tehdään talven aikana.

Raide-Jokeri-hankkeen on määrä valmistua kesäkuussa 2023, kun koko Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välisellä 25 kilometrin reitillä on saatu koeajot tehtyä. Liikennöinnistä vastaavat Kaupunkiliikenne Oy ja HSL ja tällä hetkellä matkustajaliikenteen arvioidaan alkavan syksyllä 2023. Liikennöinnin aloitus edellyttää koeajojen ja kalustohankintojen etenemistä suunnitellusti sekä riittävän kuljettajamäärän rekrytoinnin onnistumista.