Raide-Jokerin varteen asennetaan hyönteishotelleja

Tällä viikolla Vantaanjoen varteen, Tulvaniityn sillan lähettyville asennettiin hyönteishotelleja. Raide-Jokeri on tehnyt yhteistyötä Stadin ammattiopiston kanssa tilaamalla ympäristöalan opiskelijoilta hyönteishotelleja, jotka asennetaan eri puolille Raide-Jokerin pikaraitiolinjaa kevään aikana. Yhteistyöprojektissa opiskelijat pääsivät kuulemaan, miten ympäristöasioita huomioidaan rakentamisessa sekä tekemään käytännön tekoja luonnon hyväksi hyönteishotelleja rakentamalla. Hyönteishotellien tekemiseen opiskelijat käyttivät Raide-Jokerin työmaalta ylijäänyttä puumateriaalia.

Hyönteishotellit ovat ihmisten rakentamia keinopesiä, joiden ”huoneissa” on elintilaa monille hyötylajeille. Pölyttäjähyönteisten luonnolliset talvehtimis- ja pesäpaikat ovat yhä harvemmassa, mikä on johtanut hyönteismäärien globaaliin vähentymiseen. Ilmastonmuutos, haitalliset vieraslajit ja hyönteismyrkyt ovat myös syynä pölyttäjämäärien vähenemiseen. Hyönteishotellit voivat lisätä hedelmäpuiden ja kukkien pölytystä, monimuotoisuutta sekä luonnonmukaista kasvinsuojelua.

Hotelleja asennetaan Vantaanjoen lisäksi eri puolille Raide-Jokerin reittiä, muun muassa Pirkkolaan sekä Viikkiin Raide-Jokeri-allianssin rakentaman pieneläinrummun ympäristöön. Hyönteishotelleja on helppo rakentaa myös itse, ja ne tarjoavat oivan mahdollisuuden hyönteisten suojeluun esimerkiksi puutarhaan, kaupunkiparvekkeelle tai vaikka kesämökille. Täytteenä kannattaa käyttää erityisesti korsinippuja ja puunpaloja, joihin on porattu reikiä.