Raide-Jokerin koeajot etenevät aikataulussa ­­– samalla varaudutaan pikaraitiotie 15:n liikennöinnin alkamiseen jo syksyllä 2023

Raide-Jokerin linjan ensimmäisen alueen koeajot Roihupellon varikolta Oulunkylän asemalle on saatu valmiiksi onnistuneesti ja aikataulussa.

Pikaratikka ajaa kiskoilla talvella.

Marraskuussa tehdyt pikaraitiotien käyttöönottotestit ja koeajot ensimmäisellä reilun kuuden kilometrin matkalla on saatu valmiiksi. Koeajot ovat sisältäneet mm. vaihteenohjaus- ja liikennevalojärjestelmien testaamista sekä liikennöintiä eri olosuhteissa ja eri nopeuksilla.

Seuraavaksi, joulukuun alusta alkaen, koeajoja jatketaan Oulunkylästä Hämeenlinnanväylälle ulottuvalla matkalla, jonka jälkeen ne jatkuvat alueittain eteenpäin kohti läntistä päätepysäkkiä Keilaniemessä. Mikäli koeajot sujuvat suunnitelmien mukaisesti, ne saadaan valmiiksi kesäkuussa 2023.

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n pikaraitiotie 15:lle tilaamat ensimmäiset Artic X54 -vaunut ovat saapuneet suunnitellusti. Tällä hetkellä Roihupellon varikolla on jo kaksi ensimmäistä vaunua toimintakunnossa ja kolmas on juuri saapunut varikolle.

Liikennöinnin käynnistymisen edellytyksinä on jäljellä olevien käyttöönottotestien ja koeajojen sujuminen suunnitelmien mukaisesti sekä vaunutoimitusten eteneminen suunnitellusti siten, että matkustajaliikenteen aloittamiseen vaadittavat 16 vaunua olisi toimitettu ensi syksynä. Kuljettajien rekrytoinnit pikaraitiotie 550:lle käynnistyvät joulukuussa 2022.

HSL valmistautuu liikennöinnin mahdolliseen aikaistumiseen budjetoimalla aloittamisen kustannuksia jo vuodelle 2023.