Raide-Jokeri luovuttaa ensimmäiset sähkönsyöttöasemat marraskuussa

Raide-Jokeri-projekti luovuttaa marraskuun lopussa useita valmistuneita kohteita kaupungeille. Sähkötyöt ovat edenneet suunnitellusti, ja ensimmäiset sähkönsyöttöasemat päästään luovuttamaan sekä Espoon että Helsingin puolella.

Raide-Jokerin kuudestatoista sähkönsyöttöasemasta kaksi luovutetaan tilaajalle 24.11.2021. Nyt luovutettavat syöttöasemat sijaitsevat Espoon Vermossa ja Helsingin Pirkkolassa. Ensimmäisenä valmistuneen Vermon sähkönsyöttöaseman maatyöt aloitettiin kesällä 2020 ja rakennus oli valmis syksyllä 2020. Vuoden 2021 aikana Vermossa tehtiin talosähköjen, rakennusautomaation ja viimeisenä prosessilaitteiden asennukset ja käyttöönotot. Kaikki työt valmistuivat syksyn 2021 aikana. Pirkkolan sähkönsyöttöasema valmistui vain hieman Vermon jälkeen.

”Ensimmäiset luovutukset ovat merkittävä etappi sähkörakentamisessa. Nyt hyväksi todetulla toteutusmallilla voidaan jatkaa luottavaisin mielin eteenpäin,” iloitsee Raide-Jokerin sähkönsyöttöasemista vastaava järjestelmäpäällikkö Jari Moisio.

Vermon sähkönsyöttöasema
Vermon sähkönsyöttöasema

Seuraavat neljä sähkönsyöttöasemaa luovutetaan tilaajalle helmikuussa 2022. Vuoden 2022 aikana sähkönsyöttöasemia luovutetaan neljässä erässä niin, että viimeiset sähkönsyöttöasemat luovutetaan marraskuussa 2022. Tällä hetkellä sähkönsyöttöasemien valmiusaste on noin 50 %, ja työt etenevät aikataulussa.

Myös Raide-Jokerin ajojohdinjärjestelmä valmistuu kovaa vauhtia. Tällä hetkellä kaikista ajolangoista on asennettu hieman yli 20 %, pylväistä on pystytetty noin 80 % ja orsista on asennettu noin 30 %.

Täältä voit lukea lisää sähkönsyöttöasemista. Ajojohtimista kerromme täällä.