Pikaratikka ylitti Helsingin ja Espoon rajan

Espoo liittyi ratikkakaupunkien joukkoon tänään, 1. helmikuuta, kun Raide-Jokerin tekniset koeajot siirtyivät Espooseen.

Raitiovaunu pysähtyi Vermon pysäkille, jossa järjestettiin vastaanottotilaisuus.

Hidasajossa eli kävelyvauhtia liikkunut pikaratikkavaunu pysähtyi tulevalle Vermon pysäkille, missä sitä oli vastassa kaupunkiympäristön toimialajohtaja Olli Isotalo ja Espoon aluekehittämisestä vastaavia tahoja sekä median edustajia.

Espoossa tekniset koeajot ja käyttöönottotestit on jaettu kahteen alueeseen. Ensimmäinen, helmikuun aikana koeajettava alue ulottuu Helsingin puolella sijaitsevalta Patterimäen tunnelin suulta Sellon läheisyydessä sijaitsevalle Alberganesplanadille.

Maaliskuussa koeajot jatkuvat Alberganesplanadilta kohti raitiolinjan läntistä pääteasemaa Keilaniemeä.

Espoon kaupunkiliikennepäällikkö Pauliina Kuronen, Raide-Jokerin käyttöönottopäällikkö Mikail Kesenci ja Espoon kaupunkiympäristön toimialajohtaja Olli Isotalo.

Koeajot sisältävät jokaisella alueella mm. vaihteenohjaus- ja liikennevalojärjestelmien testaamista sekä liikennöintiä eri olosuhteissa ja eri nopeuksilla.

Mikäli tekniset koeajot sujuvat edelleen suunnitelmien mukaisesti, ne saadaan valmiiksi kesäkuussa 2023.

Raide-Jokerin, tulevan pikaratikka 550:n, radan pituus on noin 25 km, josta 16 km sijoittuu Helsinkiin ja 9 km Espooseen. Raide-Jokeri-radalle tulee 34 pysäkkiparia. Yhteen vaunuun mahtuu bussiin verrattuna yli kaksinkertainen määrä matkustajia.