Miksi Maaherrantien bussiliikenne siirtyy kiertoreitille maaliskuussa 2021?

Maaherrantien vanhaa rautatiesiltaa aletaan purkaa maaliskuussa 2021, jolloin Maaherrantien bussiliikenne siirtyy kiertoreitille. Oulunkylän aseman, Veräjämäen ja Viikinmäen pysäkit Maaherrantiellä poistuvat käytöstä. Runkolinjabussi 550:n kiertoreitistä voit lukea HSL:n verkkosivuilta. Kun bussiliikenne siirtyy kiertoreitille. radan rakentamista päästään edistämään koko Maaherrantien osuudella.

Miksi vanha rautatiesilta puretaan?

Vanhan nihtisillan, jota pitkin bussi 550 tällä hetkellä kulkee, säilyttämisen ja korjaamisen mahdollisuuksia tutkittiin heti suunnittelun alkuvaiheessa, eikä se valitettavasti osoittautunut mahdolliseksi vaihtoehdoksi. Nykyään vastaavanlaista siltaa ei saisi rakentaa nykyiselle kohdalleen – se on esimerkiksi liian matala, ja tulvatilanteessa voisi padota jokea. Vanhan sillan tilalle rakennetaan uusi silta pikaraitiotieliikenteelle.

Milloin kulku Maaherrantielle avataan?

Maaherrantie on maaliskuuhun 2021 saakka bussi- ja työmaaliikenteen käytössä. Rakentamisen volyymi kasvaa koko kadun osuudella, kun bussiliikenne siirtyy kiertoreitille.

Maaherrantie on suljettu liikenteeltä kunnes Raide-Jokeri aloittaa liikennöintinsä kesäkuussa 2024. Maaherrantie on ainoastaan pikaraitiotieliikenteen sekä jalankulun ja pyöräilyn käytössä. Bussiliikenne ei palaa Maaherrantielle.

Vilkas pikaraitiotieliikenne ja matkustajien vaihdot Oulunkylän asemalla pääradan ja Raide-Jokerin välillä eivät mahdollista autojen liikkumista raiteilla. Raide-Jokerin sujuvan kulun takia halutaan minimoida autoista mahdollisesti aiheutuvat häiriöt kaikilla niillä osuuksilla rataa, missä se on mahdollista.