Maarintie, Linnoitustie ja Pirkkolantie saavat ensimmäiset raiteensa toukokuussa – tänä vuonna rataa asennetaan noin kahdeksan kilometriä

Otaniemi, Leppävaara ja Maunula saavat ensimmäiset raiteensa toukokuussa, kun Maarintiellä, Linnoitustiellä ja Pirkkolantiellä aloitetaan raitiotieradan rakentaminen. Maarintiellä ja Linnoitustiellä ratatyöt alkavat heti vapun jälkeen, Pirkkolantiellä toukokuun puolivälissä.

Myöhemmin kesän 2020 aikana rataa rakennetaan Espoossa Vaisalantiellä, Lahdenpohjanraitiolla, Alberganesplanadilla, Leppävaarankadulla, Perkkaantiellä sekä Ravitiellä. Helsingissä ratatöitä tehdään Pitäjänmäentiellä, Eliel Saarisen tiellä, Pakilantiellä, Norrtäljentiellä, Pihlajamäentiellä, Viikintiellä sekä Viilarintiellä. Vuoden 2020 aikana rataa on tarkoitus rakentaa yhteensä noin kahdeksan kilometriä.

Kiskot kuljetetaan paikalle noin 18 metrin pätkissä. Niiden kuljetus ja asentaminen vaativat tilaa, mistä johtuen liikenteelle saattaa aiheutua tilapäisiä häiriöitä. Asennustöitä tehdään liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden vuoksi myös yötöinä. Yötöistä tiedotamme lähiympäristön asukkaita aina etukäteen.

Radan asennuksen jälkeen kaduilla jatkuvat muut työt kuten radan pintarakenteiden ja muiden kadun osuuksien rakentaminen. Ratarakentamisen kiireisin rakentamiskausi on kesällä 2021.