Pakilantiellä liikennejärjestelymuutoksia viikoilla 3 ja 4

Arvioitu ajankohta: Tammikuu–Kesäkuu 2020

Pakilantien liikennejärjestelyt muuttuvat tammikuussa Tuusulanväylän ja Tammiontien välillä viikkojen 3 ja 4 aikana. (Huom. Muutoksen piti alunperin tulla voimaan kokonaisuudessaan viikon 3 lopussa, mutta asfalttiaseman rikkoutumisen vuoksi viimeisiä asfaltointeja ei päästy tekemään loppuun. Uusi ajankohta on keskiviikko 27.1.)

Järjestely mukailee lopputilannetta, jossa Metsäpurontien ja Tuusulanväylän rampin välillä ei voi kulkea raitiotien yli ja ajokaistoja on käytössä yksi suuntaansa.

Jalankulku ja pyöräily
Jalankulku ja pyöräily onnistuvat Pakilantien kummassakin reunassa. Pakilantien yli pääsee kulkemaan Maunula-talon pohjoispuolelta sekä Tuusulanväylän päässä Suursuontien kohdalta. Metsäpurontien risteyksen kohdalla oleva suojatie poistuu käytöstä viikolla 3.

Lopputilanteessa raitiotien valmistuttua Pakilantien ylitykset tapahtuvat katusuunnitelman mukaisesti Maunula-talon edustalla pysäkkialueen suojateillä sekä Suursuontien tuntumassa olevan alikulun kautta.

Moottoriajoneuvot
Moottoriajoneuvot kulkevat Pirttipolun ja Tammiontien välillä Pakilantien etelä- / länsireunassa. Kumpaankin suuntaan on käytössä yksi kaista.

Rakennustöiden työalue siirtyy Pakilantie 3–9 edustalle, minkä vuoksi kiinteistöille kulku muuttuu. Pakilantie 3–9 kiinteistöille kuljetaan Tuusulanväylän suunnasta, työalueen ja talojen välissä kulkevaa erillistä väylää pitkin. Reitti on tarkoitettu vain tonteille ajoon ja se on yksisuuntainen.

  • Pakilantie 3–9 kiinteistöiltä Oulunkylän suuntaan mentäessä ajetaan ensin kohti Pakilaa ja käännytään Oulunkylää kohti Pirjontien kiertoliittymässä.
  • Pohjoisesta Pakilan suunnasta Pakilantie 3–9 kiinteistöille mentäessä ajetaan talojen ohi Oulunkylään päin ja tehdään U-käännös työmaa-alueen päässä, Suursuontien / Tuusulanväylän rampin liittymän kohdalla tai Oulunkylän puolella esimerkiksi Käskynhaltijantien kiertoliittymässä.

Joukkoliikenne ja pysäkit
Käytössä ovat S-Marketin edustalla oleva pysäkki Maunula H2236 sekä vastapäinen pysäkki Maunula H2237. Paanutien pysäkki H2234 sekä Tuusulanväylän pysäkki H2233 pysyvät käytössä.

Reittimuutokset Pakilantien alueella karttakuvassa.
Reitit Pakilantiellä viikosta 3/2021 alkaen.