Ilmakuva Impilahdensillan kohdalta Turunväylältä.

Impilahdensillan kansi valetaan huhtikuun lopussa

Turunväylän ylittävän uuden raitiotiesillan, Impilahdensillan, rakentaminen etenee. Sillalla kulkee tulevaisuudessa pikaraitiotien lisäksi yksi bussilinja, ja se luo uuden joukkoliikenneyhteyden Laajalahdesta Leppävaaraan. Impilahdensillan katuyhteys jatkuu Kurkijoenpuiston jatkeena Turunväylän yli ja liittyy sen pohjoispuolella Linnoitustiehen.

Sillan työ ovat edenneet valuvaiheeseen. Kansi valetaan 28. huhtikuuta. Työt aloitetaan aamulla klo 5 Impilahdentien päästä, ja ne päättyvät tiistai-iltana n. klo 21 Kurkijoenpuiston päähän. Töitä joudutaan tekemään osittain yöllä, jotta työmaaliikenteen aiheuttama häiriö muulle liikenteelle ja alueella kulkeville olisi mahdollisimman pieni. Betoni kuivuu kaksi viikkoa, minkä jälkeen muottilaudoitukset puretaan.

”Työt ovat edenneet Laajalahden ja Leppävaaran alueella hyvin aikataulussa. Ison moottoritien ylittävän sillan valu on merkittävä vaihe, ja sen onnistuminen aikataulussa edesauttaa myös Turunväylän liikennehaittojen poistamista ajallaan,” sanoo tuotantolohko 2:n lohkopäällikkö Aki Lehtinen.

Impilahdensillan on tarkoitus valmistua kokonaisuudessaan viimeistään vuonna 2022. Raide-Jokerin liikennöinti alkaa vuonna 2024.