Eliel Saarisen tien ratatöitä tehdään yötyönä viikosta 34 alkaen

Eliel Saarisen tiellä rakennetaan Raide-Jokerin rataa yötyönä Maria Jotunin tien ja Nuijamiestentien välisellä osuudella viikosta 34 alkaen. Eliel Saarisen tien kyseisen osuuden rataosuutta ei ole mahdollista rakentaa ilman yötöitä ja liikennejärjestelyitä kadun ahtauden vuoksi. Lisäksi liikenteelle koituvat häiriöt saadaan minimoitua työskentelemällä yöaikaan.

Työt tehdään kahdessa osassa:

Viikkojen 34-36 aikana ratatöitä tehdään Maria Jotunin tien ja Teuvo Pakkalantien välisellä alueella.

Viikoilla 37-38 rataa rakennetaan Teuvo Pakkalantien ja Nuijamiestentien väliselle osuudelle.

Ratatöitä tehdään maanantaista perjantaihin kello 22–06 välisenä aikana. Materiaaleja kuljetetaan kadulle viikoittain keskiviikon ja perjantain välisinä öinä. Kuljetusten ajaksi kadun eteläinen kaista suljetaan ja pohjoisella kaistalla on käytössä vuorotteleva liikenne. Liikenteenohjaajat ovat paikalla kuljetusten ajan.

Työt etenevät materiaalikuljetusten jälkeen valu- ja hitsaustöillä. Työstä ei aiheudu merkittävää melua. Valutöiden valmistelussa käytetään mutterivääntimiä, joista lähtee vähäistä melua lähiympäristöön. Hitsaustyö etenee noin 18 metriä vuorokaudessa. Työvaiheeseen kuuluu myös kiskojen leikkausta ja hiontaa, joista kuuluu ajoittain lyhytaikaisesti melua ympäristöön. Melua torjutaan tarvittaessa meluntorjuntamatoilla.

Pahoittelemme häiriötä!