Bussit palaavat poikkeusreiteiltään Viikinkaarelle ja Varikkotielle maanantaista 3.10. alkaen – luvassa uusia pysäkkejä

Viikissä bussilinjat 57, 78, 78N ja runkolinja 550 palaavat takaisin omalle reitilleen Viikinkaarelle. Katu suljettiin pikaraitiotien rakennustöiden takia joukkoliikenteeltä tammikuussa 2020.

Linjoilla otetaan käyttöön uudet Viikin tiedepuiston pysäkit kampuskirjaston edustalla. Samalla Viikintien kautta kulkenut poikkeusreitti ja Pasteurinkadun pysäkit poistuvat käytöstä. Viikinkaarella aikaisemmin olleet Viikin biokeskuksen pysäkit ovat poistuneet pysyvästi rakennustöiden myötä.

Roihupellossa bussiliikenne palaa kulkemaan Varikkotien kautta. Linjoilta 80, 500 ja 550 poistuu Itäväylää pitkin kulkenut poikkeusreitti ja linjat 92 ja 92N siirtyvät kulkemaan Ratasmyllyntien kautta Viilarintien sijasta.

Roihupellon pysäkit sijoittuvat jatkossa Varikkotien ja Viilarintien risteyksen eri puolille. Varikkotiellä on linjojen 80, 92, 510 ja 550 pysäkki kohti Itäkeskusta ja linjan 92N pysäkki kohti Kontulaa. Viilarintiellä Varikkotien pohjoispuolella on linjan 550 pysäkki kohti Westendinasemaa ja Varikkotien eteläpuolella linjan 80 pysäkki Herttoniemeen, 92N Rautatientorille ja runkolinjan 500 Munkkivuoreen. Varikkotien poikkeusreitit alkoivat kesäkuussa 2019.

Ilmakuva Viikinkaari-kadusta, raitiovaunukiskot ja pysäkkejä sekä rakennuksia kadun molemmilla puolilla.
Bussit pääsevät taas ajamaan Viikinkaaren kautta 3.10. alkaen.