Alkuvuoden 2021 liikennejärjestelymuutoksia

Raide-Jokerin rakennustöistä on tehty jo noin 44 prosenttia ja raitiotietä on valmiina 9 140 metriä. Ensimmäiset kadut – Leppävaarankatu, Maarintie ja Maarinrannantie – ovat jo valmistuneet ja ne on luovutettu Espoon kaupungille. Valtaosalla Raide-Jokerin 42 kadusta työt kuitenkin jatkuvat, ja alkuvuoden 2021 aikana on odotettavissa seuraavia liikennejärjestelymuutoksia.

Raide-Jokerin työmaa Oulunkylässä 2020. Kuva: Sami Perttilä.

Keilaniemi–Otaniemi

 • Miestentie aukeaa moottoriajoneuvoliikenteelle 1.3.2021. Samaan aikaan aloitetaan rakennustyöt Otaniementien ja Vuorimiehen kiertoliittymässä, mikä vaikuttaa runkobussilinjan 550 reittiin Otaniemessä.

Laajalahti–Leppävaara

 • Alikulku Alberganpromenadilta juna-aseman ja kauppakeskus Sellon suuntaan avattiin tammikuun alussa. Leppävaaranaukion puoleinen yhteys Alberganpromenadilta kauppakeskuksen oville suljetaan helmikuun alussa noin viideksi viikoksi vesieristystyön vuoksi. Tuona aikana Alberganpromenadin suunnasta Selloon kuljetaan alikulun kautta.
 • Turuntiellä Leppävaaran aseman kohdalla on käytössä yksi kaista suuntaansa. Erikoiskuljetusten reitti on pois käytöstä helmikuun puoliväliin asti.
 • Leppävaaran aseman taksiasema on pois käytöstä 1.1.2021 alkaen vuoden loppuun asti. Korvaavat taksitolpat ovat Leppävaarankadulla, Ratsukujalla ja Läkkisepänkujalla.
 • Perkkaantiellä Majurinkadun kohdalla liikennevalot poistuvat käytöstä ja kaistajärjestelyt muuttuvat tammikuun puolivälissä. Yli 8 metriä pitkien ajoneuvojen kääntyminen Majurinkadulta Perkkaantielle idän suuntaan on kielletty helmikuun alkuun asti.

Pitäjänmäki–Maunula

 • Haagan kiertoliittymässä louhitaan kalliota viikosta 3 alkaen noin kolmen viikon ajan. Räjäytysten aikana kiertoliittymässä tulee liikenteen pysäytyksiä.
 • Pakilantiellä kaistojen määrä vähenee tammikuun puolivälissä. Raide-Jokerin valmistuttua Pakilantiellä on käytössä yksi kaista suuntaansa.

Oulunkylä–Viikinmäki

 • Bussilinjan 69 reitti muuttui Patolassa 1.1.2021 alkaen kulkemaan Mäkitorpantien ja Siltavoudintien kautta Kivalterintien ja Mestarintien sijaan. Myöhemmin keväällä kääntyminen vasemmalle Mestarintieltä Käskynhaltijantielle ja idästä tultaessa Käskynhaltijantieltä Mestarintielle poistuu lopullisesti katusuunnitelmien mukaisesti.
 • Norrtäljentie on avattu bussien läpiajoliikenteelle ja Siltavoudintien kautta kulkenut kiertoreitti poistunut käytöstä. Muulle ajoneuvoliikenteelle Norrtäljentie avataan myöhemmin keväällä 2021.
 • Maaherrantien vanhaa rautatiesiltaa aletaan purkaa maaliskuussa 2021, jolloin Maaherrantien bussiliikenne siirtyy kiertoreitille Koskelan kautta. Oulunkylän aseman, Veräjämäen ja Viikinmäen pysäkit Maaherrantiellä poistuvat käytöstä. Poikkeusreitillä on käytössä Taivaskallion ja Viikinrannan pysäkit sekä ja Maaherrantien pysäkit Viikintiellä. Poikkeusreitti on käytössä Raide-Jokerin valmistumiseen saakka.

Viikki–Itäkeskus

 • Myllärintien ja Viilarintien risteys avataan tammi–helmikuun vaihteessa.

Tarkempaa tietoa liikennejärjestelyistä kerrotaan tällä sivustolla ja bussireittien osalta HSL:n sivuilla.