Raide-Jokerin tekniset koeajot saatiin päätökseen kesäkuun 2023 alussa.

Raide-Jokerin tekniset koeajot saatiin päätökseen kesäkuun 2023 alussa. Koeajot aloitettiin Roihupellon varikolta elokuussa 2022 ja jatkuivat pikaraitiotien linjalle marraskuussa 2022. Teknisten koeajojen aikana testattiin vaunun liikkumista ratainfralla sekä raitiotien järjestelmien toimivuutta erilaisin testein.

Teknisen koeliikenteen aikana ajettiin yhteensä 6225 kilometriä kilometriä, mikä tekee kokonaisina kierroksina (Itäkeskus–Keilaniemi–Itäkeskus) 124 kierrosta. Teknisen koeliikenteen aikana suoritettiin yli 700 erilaista testiä ja perehdytettiin 494 henkilöä. Huolimatta talven lumisista ja liukkaista olosuhteista ja suuresta työryhmästä tapaturmilta on vältytty läpi koeajovaiheen.

Seuraavaksi toteutetaan erilaisia testikokonaisuuksia koko linjan matkalla Itäkeskuksen ja Keilaniemen välillä. Ensi viikolla suoritetaan tärinämittauksia Otaniemessä Aalto-yliopiston alueella keskiviikkona 3.5., Viikissä Helsingin yliopiston ja tiedepuiston alueella torstaina 4.5. sekä Patterimäen tunnelin läheisyydessä Pitäjänmäen teollisuusalueella 5.5.

Jäljellä on myös sähkönsyöttöjärjestelmän kuormituskokeita sekä EMC-mittauksia. Kuormituskokeissa sähkönsyöttöasemia kuormitetaan yli normaalin tason, jotta voidaan olla varmoja siitä, että teho riittää myös poikkeustilanteissa. Näin saadaan varmistettua, että ajolankoihin sähköä syöttävä järjestelmä on riittävän tehokas myös kovimpien ruuhka-aikojen liikennöintivaatimuksiin. EMC-mittauksissa mitataan ratikan aiheuttamia magneettikentän muutoksia sekä mahdollisia hajavirtoja kiskoista maaperään.

Raide-Jokeri-hankkeen suorittamien koeajojen lisäksi uuden pikaraitiotien radalla ovat käynnissä myös Kaupunkiliikenteen kuljettajakoulutukset. Raide-Jokeri-hankkeen on määrä valmistua kesäkuussa. Liikennöinti varaudutaan aloittamaan syksyllä 2023 ja siitä vastaa HSL.