Raide-Jokerin raiteet ovat nyt valmiit

Raide-Jokeri-pikaraitiotien kiskot ovat nyt kiinni maassa ja yhtenäiset Keilaniemen pääteasemalta Itäkeskuksen väliaikaiselle pääteasemalle asti. Jäljellä on enää viimeisteleviä töitä, kuten loppuhitsauksia ja sepelin muotoilua.

Kiskojen viimeinen osuus asennettiin Varikkotielle heinäkuun lopussa, ja viimeinen kiintoraiteen valu tehtiin elokuun alussa. Raide-Jokerin rakentamistyöt aloitettiin kesäkuussa 2019 ja ensimmäiset kiskot asennettiin marraskuussa 2019.

kuva viimeisen kiskonliikuntalaitteen asennuksesta
Viimeisten kiskojen asennusta Varikkotiellä

Valmista pikaraitiotietä on linjalla nyt noin 25 kilometriä ja tämän lisäksi varikko. Tuolle matkalle on asennettu noin 18 metrin mittaisia kiskoja jopa 6 000 kappaletta.  Varikolla näistä on 400 kappaletta. Kiskoja on myös hitsattu runsain mitoin. Raide-Jokerilla on tehty yhteensä 6 800 hitsiä, joista linjalla 6 200.

Ensimmäisten kiskojen asennusta Ravitiellä

Sepelirataa on rakennettu 13 434 raidemetriä, ja raidesepeliä tähän on käytetty 35 000 tonnia. Pölkkyjä on asennettu yhteensä huimat 64 900 kappaletta. Ratalaattoihin on valettu 24 000 kuutiota betonia.

Raide-Jokerin rakentaminen jatkuu vielä viimeistelevillä töillä, kuten kivitöillä, asfaltoinnilla ja vihertöillä. Lisäksi asennetaan ajojohtimia. Samaan aikaan varikolla on käynnissä tekninen koeliikenne.

Kuva viimeisten kiskojen valutöistä
Viimeisten kiintoraidelaattojen valu tehtiin elokuun alussa