Raide-Jokerille valittu hankintakonsultti ja viestintäkonsultti

Raide-Jokerin rakentamisprojektin hankintakonsultiksi on valittu Vison Oy ja viestintäkonsultiksi Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy.

Hankintakonsultoinnin tavoitteena on suunnitella Raide-Jokerin hankinta siten, että hankkeen suunnittelijat ja urakoitsijat voidaan valita vuoden 2017 aikana, ja että allianssisopimus solmitaan vuodenvaihteessa 2017–2018. Hankinnan suunnittelu käynnistyy välittömästi. Tilauksen arvioitu enimmäishinta on n. 295 000 euroa.

Raide-Jokerin johtoryhmä on päättänyt 9.12.2016, että hanke toteutetaan yhtenä allianssihankkeena, jossa suunnittelijat ja rakentajat hankitaan erikseen. Tilaaja voi tarvittaessa tehdä erillishankintoina esim. rata- ja ratasähköön liittyviä järjestelmiä sekä lisäksi selkeästi erikseen määriteltävät ja nopeasti käynnistettävät osat voidaan toteuttaa omina erillisurakoinaan.

Projektin viestintäkonsultiksi on valittu Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy. Tilaukseen sisältyy viestinnän suunnittelua yhdessä Raide-Jokeri-projektin viestinnän kanssa, viestintävalmennusta sekä käytännön toimenpiteitä ja konsultointia. Tilauksen kokonaishinta on enintään n. 129 500 euroa. Viestintäkonsultointi jakautuu usean vuoden ajalle hankkeen jatkuessa.


Allianssihankinnan suunnittelu on lähtökuopissaan. Kuvassa takarivissä Miika Ronkainen (Vison Oy), projektijohtaja Juha Saarikoski (Raide-Jokeri-projekti), Juha Virolainen (Vison Oy), hankepäällikkö Mauri Möttönen (Espoon kaupunkitekniikan keskus), eturivissä Jani Saarinen (Vison Oy), projektijohtaja Eila Suojala (Helsingin rakennusvirasto), hankintapäällikkö Nina Sundell (HKL) ja Anders Nordström (Vison Oy).