Raide-Jokeria on rakennettu kaksi vuotta

Raide-Jokeria on rakennettu kaksi vuotta. Kaivinkoneen kauha iskettiin maahan ensimmäisen kerran 3.6.2019. Kahden vuoden jälkeen rakennustöistä on valmiina 58 prosenttia ja rataa asennettuna 11,5 kilometriä. Rakennustyöt ovat edenneet niin hyvin, että projekti on viitisen kuukautta aikataulusta edellä. Lue lisää Raide-Jokerin rakentamisen edistymisestä. 

Pitäjänmäentien ratalaattaa,
Ratatyöt ovat käynnissä Pitäjänmäentiellä.

Toisen rakennusvuoden aikana ensimmäinen katuosuus, Leppävaarankatu, luovutettiin Espoon kaupungille lokakuussa 2020. Sen lisäksi Helsingin ja Espoon kaupungjt ovat vastaanottaneet Raide-Jokeri-allianssilta muun muassa useita siltakohteita, rataosuuksia Otaniemessä ja Pirkkolassa sekä Mustapuron tulva-altaan ja uuden uoman. Toisen vuoden aikana avasimme myös Vantaanjoen ylittävän Tulvaniitynsillan jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön lokakuussa 2020. Keväällä 2021 pääsimme aloittamaan pikaraitiotien rakentamisen myös Patterimäen puistossa ja Haagan liikenneympyrässä.  Kehä I:n ylittävä Räisälänsilta luovutettiin Raide-Jokerille toukokuun 2021 alussa, ja toukokuun aikana sen päälle on rakennettu raiteet.

Kolmanteen rakennusvuoteen allianssi lähtee täydellä tohinalla. Kesän 2021 aikana rakentamisen volyymi on suurimmillaan. Vuoden 2021 lopussa on valmiina pääosa Espoon osuuden töistä ja 20 kilometriä kaksoisraidetta.

Ilmakuva Otaniementieltä kohti Keilaniemeä.
Otaniementien työmaa.

Rakentamisen edistymisen tunnuslukuja voi seurata verkkosivuiltamme tältä sivulta.