Raide-Jokeri esillä Ratikkanäyttelyssä

Näyttelytila Laiturilla on avautunut Ratikkanäyttely, joka tutustuttaa Helsinkiin ja Espooseen suunniteltuihin pikaraitioteihin.

Raide-Jokerin lisäksi näyttely esittelee Kruunusillat-hanketta, joka on Helsingin keskustan ja Laajasalon välille kaavailtu raitiotieyhteys. Yhteys toteutetaan osittain pikaraitiotienä.

Hankkeisiin voi tutustua muun muassa kahdeksan metriä pitkän pienoismallin avulla. Kruunusillat-yhteyttä voi katsella myös virtuaalimallien ja 3D-lasien avulla.

Laiturilla voi myös kokea uusien ratikoiden äänimaailman ja koeistua niiden penkeillä. Raitioteiden lisäksi näyttelyssä kerrotaan kaupunkien suunnitelmista rakentaa uusia asuntoja ja palveluita raitiolinjojen varrelle.

Ratikkanäyttelyyn liittyy tapahtumia, joissa esitellään mm. Raide-Jokeria, Kruunusillat-hanketta sekä maailmalla toteutettuja pikaraitioteitä.

Näyttelytila Laituri sijaitsee vanhan linja-autoaseman rakennuksessa Kampissa osoitteessa Narinkka 2. Ratikkanäyttely on avoinna 24. maaliskuuta asti.

Näyttelyn oheistapahtumat:

  • 20.1. klo 16–18 Vartiosaaren suunnittelijat tavattavissa
  • 27.1. klo 16–19 Jokerimessut. Raide-Jokerin suunnittelijat tavattavissa, tietoisku klo 17
  • 4.2. klo 17–19 Pikaratikkailta. Mikä on pikaratikka, ja miten se muuttaa liikkumista Helsingissä? Esittelyssä myös Artic-ratikka sekä Tampereen ratikkasuunnitelmat
  • 15.2. klo 16–19 Siltailta. Esittelyssä Kruunusillat-hanke ja siihen liittyvä Nihti–Kruunuvuorenranta-katusuunnitelma
  • 17.2. klo 16 Merihakailta. Esittely- ja keskustelutilaisuus Hakaniemen ja Merihaan välisen alueen suunnittelusta.
  • 7.3. klo 17.30 Oulunkylän Käskynhaltijantien ja Maunulan Pirkkolantien ja Pirjontien alueen asemakaavaluonnosten esittely- ja keskustelutilaisuus
  • 24.3. Raide-Jokerin pysäkeille nimet -ideoinnin tulokset julkistetaan raidejokeri.info-sivuilla

Näyttelyn tiedot Laiturin sivuilla