Laajalahden koulun oppilaat tutustuivat työmaaturvallisuuteen

Laajalahden koulun väistötilojen pihassa, Espoon Lämpömiehenkujalla ihmeteltiin perjantaiaamuna 13.12. Raide-Jokerin työkoneita. Raide-Jokerin työntekijöitä kävi kertomassa koulun oppilaille työmaan läheisyydessä liikkumisesta ja havainnollisti tilannetta tuomalla mukanaan kaivinkoneen ja kuorma-auton.

Laajalahden koulun oppilaita kuorma-auton edessä havainnollistamassa kuolleita kulmia, joihin kuljettaja ei näe.

Raide-Jokerin turvallisuuspäällikkö Marko Salomäki opetti lapsia tunnistamaan työmaa-alueen ja kertoi, miten isojen työkoneiden läheisyydessä liikutaan turvallisesti. Oppilaille havainnollistettiin myös työkoneen kuljettajan ”kuolleet kulmat” eli kohdat, joihin kuskin on mahdotonta nähdä. Opettajat sen sijaan pääsivät kokeilemaan kuorma-autokuskin paikalla istumista. Opettajat yllättyivät siitä, kuinka kuorma-auton edessä tai sivulla seisovaa lasta on mahdotonta huomata. Kaikista turvallisinta on välttää työkoneiden lähellä liikkumista.

Työkoneiden siirtyessä paikasta toiseen saattaa kuitenkin syntyä tilanteita, joissa lapsi voi joutua kulkemaan työkoneen läheisyydessä. Tällaisia tilanteita varten Salomäki opasti lapsia heiluttamaan kuskille. Jos kuski heiluttaa takaisin, on hän huomannut lapsen.

Moni koulun oppilaista tiesi Raide-Jokerin korvaavan aikanaan bussin 550 ja helpottavan Helsingin ja Espoon ruuhkia. Tulevat pikaraitiotien käyttäjät olivat siis hyvin perillä tulevaisuuden liikkumisesta.