Katujen sulkemisella saavutettu aikatauluhyötyjä – ensimmäiset Raide-Jokerin kadut aukeavat liikenteelle

Ravitie on ensimmäisiä Raide-Jokerin reitin katuja, jotka avataan liikenteelle. Ravitie on ollut suljettuna liikenteeltä kesäkuusta 2019 saakka. Kadun sulkeminen on nopeuttanut töiden valmistumista huomattavasti. Otaniemessä työalueena ollut Maarintie avattiin moottoriajoneuvoliikenteelle heinäkuun lopussa.

Ravitiellä raitiovaunut kulkevat viherraiteella. Nurmea istutettiin elokuun alussa. Kuva: Sami Perttilä

Espoon Vermossa kulkeva Ravitie avataan liikenteelle perjantaina 21. elokuuta 2020. Ravitie suljettiin liikenteeltä kesäkuussa 2019, ja nyt kadun ja radan rakennustyöt ovat pääosin valmistuneet. Katu avataan sekä moottoriajoneuvojen että jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön.

Raide-Jokerissa on suljettu kokonaisia katuja mittavien rakennustöiden vauhdittamiseksi. Ravitien osalta tavoitellut hyödyt on saavutettu: katu valmistui aikataulussaan ja turvallisesti. ”Ilman kadun sulkemista Ravitien työt olisivat kestäneet kuukausia kauemmin,” arvioi alueen rakennustöistä vastaava Juhamatti Mäkinen. ”Lisäksi autoilijoille ja muille kulkijoille on ollut selkeämpää, kun käytössä on ollut vain yksi liikennejärjestely usein muuttuvien reittien sijaan.”

Otaniemessä moottoriajoneuvoilta suljettuna ollut Maarintie avattiin heinäkuun 2020 lopussa. Pirkkolantielle ja Pirjontielle liikenne palautuu syys–lokakuun 2020 vaihteessa. Myös näillä kaduilla on sulkemisen myötä saavutettu huomattavia aikataulusäästöjä.

Liikenteelle avaamisen jälkeen Ravitiellä työt jatkuvat muun muassa ajojohtimien asennuksella ja viimeistelytöillä. Ravitiellä voi myös nähdä ensimmäisenä Raide-Jokerin raiteilla kulkevan kiskopyörämönkijän, jota käytetään erilaisiin testauksiin.