Organisaatio

Raide-Jokeri-linja toteutetaan allianssimallilla. Allianssimallissa eri osapuolet, eli tilaaja, suunnittelijat ja urakoitsijat, integroidaan yhdeksi yhteiseksi organisaatioksi. Suunnittelijana Raide-Jokerissa on Ramboll Finland Oy:n, Sitowise Oy:n ja NRC Group Finlad Oy:n (entinen VR Track)  muodostama ryhmittymä ja urakoitsijana YIT Suomi Oy:n ja NRC Finlandin muodostama ryhmittymä.

Toteutusmuodosta päätti Raide-Jokerin johtoryhmä (9.12.2016). Päätöksen taustalla on Helsingin ja Espoon kaupunkien teettämä selvitys, jonka mukaan allianssimalli soveltuu parhaiten Raide-Jokerin toteuttamiseen.

Kaupunkien toimintaa koordinoi tilaajan johtoryhmä, joka vastaa kaupunkien resurssien käytöstä sekä hankkeen laajuuden ja laadun rajauksista. Raide-Jokeri-allianssin toimintaa johtaa allianssin johtoryhmä (AJR). Hankkeen päivittäistä työskentelyä puolestaan ohjaa allianssin projektiryhmä (APR). Se vastaa allianssin toiminnan sujuvuudesta sekä AJR:lle menevien päätösesitysten käsittelystä. APR ohjaa eri alojen asiantuntijoista koostuvia tekniikkalajiryhmiä, joilla on hankkeessa omat vastuualueensa, sekä lohkokohtaista suunnittelua.

Henkilöstön yhteystietoja >>